IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nikkei: Toshiba се спира на Western Digital за чиповете си

Според медията за това е потвърдил изпълнителният директор Сатоши Цунакава пред кредиторите на концерна

12:56 | 23.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изпадналият в криза японски технологичен концерн Toshiba се концентрира  над офертата на Western Digital в преговорите за продажбата на своето поделение за чипове. Това е заявил главният изпълнителен директор на компанията Сатоши Цунакава пред кредиторите, пише икономическият местен всекидневник Nikkei без да се позовава на източници. 

Компанията трябва спешно да набере пари, за да компенсира загубата от изпадналото в несъстоятелност американско ядрено дъщерно дружество Westinghouse. За тази цел японският концерн планира да се раздели с целия си бизнес с флаш памет. 

През юни за предпочитан кандидат вече бе избран консорциум, в който влизат японски фондове, финансовият инвеститор Bain Capital и южнокорейският производител на чипове SK Hynix. Предложението до голяма степен е водено от Министерството на търговията на Япония, което иска да запази технологията за чипове под контрола на страната.  

Срещу избора обаче подаде иск Western Digital. Компанията, която заедно с Toshiba управлява основния ѝ завод за чипове, твърди, че нейният партньор нарушава съвместните им договори. Тя се обърна и към американски съд в опит да предотврати сделката, за която не е дала съгласие. Всички тези действия доведоха до стартирането на съдебно дело от страна на Toshiba.

Според вътрешни източници вследствие на всичко това Toshiba е започнала да води преговори с Western Digital и тайванският производител на части Foxconn.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още