Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

БСП: Земеделските стопани да получат преките плащания за единица площ

Българските фермери смятат, че правителството убива сектора и води политика за ликвидиране на българското животновъдство

Коалиция за България настоя да бъдат изплатени на земеделските производители полагащите им се национални доплащания и преки плащания за единица площ. В декларация на парламентарната група, прочетена от парламентарната трибуна от Корнелия Нинова, бяха отбелязани проблемите в сектор "Земеделие", съобщи БТА.

Българските фермери смятат, че правителството убива сектора и води политика за ликвидиране на българското животновъдство, зеленчукопроизводство, тютюнопроизводство, пчеларство, овощарство, се посочва в декларацията на Коалиция за България.

Това става, като не се изплащат законнополагащите им се преки плащания за единица площ и национални доплащания с аргумента, че в бюджет 2011 няма предвидени достатъчни средства за това, твърди Нинова. В същото време правителството е повишило осигурителната тежест три пъти, а, според, българските фермери, в ДФ "Земеделие" цари хаос и некомпетентност, твърди опозицията.

От левицата заявиха, че земеделци, които са подготвяли национален протест заради проблемите в сектора на 22 , 23 и на 24 февруари пред сградата на Министерския съвет, не са получили разрешение за това с мотива, че в София ще има чуждестранна делегация.

Директните плащания за единица площ на земеделските производители ще бъдат изплатени през март, обеща преди седмица министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
 


Последни новини

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Стартира сондирането на втория проучвателен Блок "1-21 Хан Аспарух" - "Рубин-1"