IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов граничен пункт при Салаш-Ново корито ще бъде изграден до средата на 2014 г.

България ще се ангажира да изгради път с дължина 5 км до граничния пункт и да отчужди земеделски земи

18:05 | 25.11.13 г.
Нов граничен пункт при Салаш-Ново корито ще бъде изграден до средата на 2014 г.

Нов гранично-пропускателен пункт при Салаш-Ново корито и тристранен контактен център във Видин ще бъдат изградени до средата на следващата година. Това обявиха на пресконференция във Видин заместник-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов и Ивица Тончев, специален съветник на министър-председателя на Република Сърбия по въпросите на националната сигурност, предаде БТА.

Реалните действия по изграждането на ГКПП Салаш-Ново корито са започнали, заяви Кръстьо Спасов, областен управител на Видин.

Според уговорките между двете страни България ще се ангажира да изгради път с дължина 5 км до граничния пункт и да отчужди земеделски земи. В тази връзка вече е взето решение българското правителство да отпусне 2 млн. лева за промяна на предназначението на земеделските земи.

По отношение на Сръбската страна, тя ще трябва да асфалтира участък от около 200-300 метра до свързването на новия пункт с основния път.

Двете страни са се договорили да бъде създадена комисия от представители на двете страни, която да работи по изграждането на пункта. 

Що се касае до тристранния контактен център, който ще бъде изграден, вече е готова сградата, в която той ще се намира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още