IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От понеделник започва продажбата на винетките за 2015 г.

Стикерите се продават в над 3300 обекта в страната

15:40 | 13.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
От понеделник започва продажбата на винетките за 2015 г.

Продажбата на винетките за следващата година стартира от 15 декември, припомниха от Агенция „Пътна инфраструктура“. До началото на коледните празници в разпространителските пунктове ще има около 2,8 млн. винетки от различните видове и за отделните категории превозни средства. От тях над 1 млн. бр. ще са годишните стикери за леки автомобили.

От АПИ припомниха, че цените на винетките са непроменени за шеста поредна година.

Така годишната винетка за леки автомобили за 2015 г. ще струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за моторните превозни средства от категория 1 и 2, в която влизат тежкотоварните камиони и автобусите.

До края на месеца ще върви и продажбата на винетни стикери за 2014 г. и 2015 г. В същото време годишните винетки за тази година са валидни до края на януари 2015 г., припомнят от АПИ.

Новите стикери имат по-висока защита, с което се намалява възможността за фалшификация. На тях са вградени две холограми. От агенцията препоръчват на шофьорите да закупуват винетки само от официално определените за това места. Това са големите бензиностанции и търговски вериги, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и ГКПП. Винетки се продават в над 3300 разпространителски пункта.

По празниците стикерите ще се продават и в дежурните пощенски станции на „Български пощи“, припомниха оттам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още