IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак протестираха срещу цените на винетките

В Бургас планират шествия всяка седмица заради поскъпването на стикерите

16:36 | 13.12.15 г. 1
<p>
	За пореден уикенд водачи на МПС от Добрич протестираха срещу поскъпването на винетките. Те обиколиха централните булеварди на града и блокираха за кратко пътя Добрич - Варна. <em>Снимка: БТА</em></p>

За пореден уикенд водачи на МПС от Добрич протестираха срещу поскъпването на винетките. Те обиколиха централните булеварди на града и блокираха за кратко пътя Добрич - Варна. Снимка: БТА

В Добрич за четвърти път излязоха на протест срещу поскъпването на винетките, съобщи БНР.

Протестиращите изпратиха писмо до омбудсмана Мая Манолова с конкретни въпроси и молба за намеса в справедливото разрешава на спора между шофьори-данъкоплатци и министър Лиляна Павлова.

Пореден протест се проведе и в Бургас. Стикери с надпис "97 лв. за винетка – не, благодаря! Протест“ бяха залепени на автомобилите, които се включиха в шествието. 

Както и в предишния протест се образува задръстване на едната лента за движение по магистрала „Тракия“.

От Асоциацията за защита на малкия и среден бизнес, която организира протеста в Бургас обявиха, че ще атакуват в съда решението на МС за поскъпването на винетните стикери, защото според тях е незаконно.

Въпреки че решението за поскъпването влезе в сила на 10 декември, а на 15 декември се очаква да започне разпространението им, бургазлии се заканват всяка неделя да изразяват протеста си с надути клаксони и автошествие.

Десетки автомобили в Шумен се включиха в протеста срещу завишените цени на винетните стикери. По-голямата част от протестиращите бяха млади семейства, дошли с децата си. Те за пореден път заявиха, че не са съгласни с новите цени, които не отговарят на състоянието на пътищата в страната.

В София протестът бе малоброен. Водачите на едва двадесетина автомобила демонстрираха пред сградата на Народното събрание.

В понеделник министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров ще представят винетните стикери за 2016 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
пасъм
преди 8 години
Протестът за цената на винетките е следствие на крадлива политика. Как се спира тази политика - това е въпрос на размисъл, гласуване или протест !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още