IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицаите обещаха протести, докато не бъдат чути исканията им

Недоволните служители на МВР се заканиха, че на следващата демонстрация ще донесат бюрата и компютрите, които сами са си закупили

17:05 | 05.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Полицаи и синдикати от структурите на МВР протестираха няколко часа днес в центъра на София. Хиляди униформени и работещи в администрацията запълниха площада пред парламента, съобщава БТА.

И днес протестиращите поискаха увеличение на заплатите си, достойни условия на труд, както и адекватно предпазно облекло и униформи. До недоволството се стигна след няколко неуспешни срещи между профсъюзите и ръководството на МВР.

В началото на протеста заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Хрисимов обясни, че част от пожарникарите в страната ползват втора употреба предпазни екипи, получени от техни колеги от Канада и Швеция, които „доизносват“.

Председателят на най-големия полицейски синдикат Валентин Попов заяви от трибуната, че на следващия протест полицаите ще донесат бюрата и компютрите, които сами си купуват.

Близо два часа полицаите протестираха на площада пред парламента. При тях обаче не дойде никой от ръководството на Народното събрание. Демонстрантите обявиха, че ще излизат на протест, докато не бъдат чути исканията им за по-високи заплати 

След като са били изразени всички искания, сред които и нов закон за МВР, част от протестиращите се разотишли, а други с мирно шествие са продължили към сградата на вътрешното министерство и намиращия се на няколко метра от нея паметник на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи, става ясно още от публикацията в БТА.

По пътя си протестиращите са спрели движението по ул. Цар "Иван Шишман" и пресичащите я улици, което е довело до образуване на задръстване.

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, цитиран от БНР, че като министър застава зад служителите на министерството и ако има начин заплатите да бъдат вдигнати, това ще стане, но отказа да конкретизира кога и как.

Преди дни той посочи, че най-рано увеличение на възнагражденията може да има в рамките на бюджета за 2018 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още