IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата отпуска 10 млн. лв. за униформи на полицаите

Отпадат лимитите за гориво на патрулките

13:50 | 26.06.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Държавата отпуска спешно 10 млн. лв. за летни униформи за полицаите, а лимитите за гориво на патрулките отпадат. Това обяви министър-председателят, който присъства на национално съвещание на МВР дни преди насрочените протести на служители в системата.

Средствата не се отпускат заради подготвяния протест, а защото исканията са основателни, подчерта Борисов, цитиран от bTV.

Вчера синдикатите обявиха, че излизат на протест на 5 юли, а основните им искания са по-висока заплата, униформи, тъй като в момента се налага да купуват облекло с лични средства, и изцяло нов закон за МВР.

Премиерът заяви, че повече не иска да чува, че полицаите нямали гориво и нафта, за да посетят даден сигнал.

Той разпореди и спешно да се облекчи административната тежест за гражданите, тъй като администрацията в МВР е една от най-тежките.

Съвещанието беше планирано и не е свързано с протестите на синдикатите. На него присъства и главният прокурор Сотир Цацаров. Той отправи критики към МВР и посочи слабите звена – борбата с корупцията и икономическите престъпления, както и обучението на дознателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още