IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишаване на доходите още от 1 април иска КНСБ

Парите могат да се осигурят чрез прехвърляне на средства към социалната сфера от други дейности, финансирани от бюджета

11:08 | 04.03.13 г. 4
Повишаване на доходите още от 1 април иска КНСБ

Ново увеличение на минималната работна заплата още от 1 април и повишение на всички пенсии от същата дата иска КНСБ, съобщават от пресцентъра на организацията.

Предложенията са част от пакета от спешни мерки на КНСБ за намаляване на цените на електроенергията, компенсиране на доходите и неотложни законодателни промени, които президентът на синдиката Пламен Димитров е връчил на президента Росен Плевнелиев миналия петък. Тогава представители на протестиращите напуснаха консултациите при държавния глава за формирането на Обществен съвет към служебното правителство, недоволни от поканените в съвета. Заседанието напусна и лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Преди да напусне консултациите той е предложил да бъдат компенсирани високите цени на енергоносителите с еднократна добавка на доходите на безработни, пенсионери с ниски доходи и другите социално-слаби групи за първите три месеца на тази година.

Иска се и увеличение на всички пенсии от 1 април с не по-малко от 12%, за да се компенсира натрупаната инфлация, ново повишаване на минималната работна заплата на 340 лв. още от 1 април, както и 12% увеличение на заплатите на работещите в бюджетната сфера от 1 април.

От КНСБ предлагат за финансирането на предлаганите мерки да стане чрез увеличение на максималния осигурителен доход на 2 500 лв. както и чрез прехвърляне на средства към социалната сфера от други дейности, финансирани от бюджета.

КНСБ декларира готовност за участие в бъдещи консултации при президента  за създаване на Обществен съвет само при достатъчно представителни участници, които могат да съдействат за намирането на спешни решения за намаляване на цените на електро- и топлоенергията, увеличаване доходите на хората и отваряне на институциите за участие на гражданското общество в консултативните съвети към министерства и ведомства, заявяват от синдикалната организация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
antonio1234
преди 11 години
КНСБ и те са в кюпа...предатели,правят ни на слабоумни,чии интереси защитават в крайна сметка?!Как с вдигането на минималната заплата ще увеличат дохода на хората?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
rumen221
преди 11 години
Дянков, (А ТИ СТАНИШЕВ СИ ЗАПИСВАЙ ЩЕ ТЕ ИЗПИТВАМ) Сега, НА ТРЪГВАНЕ ЗА АМЕРИКА разбери най-после, че В БЪЛГАРИЯ ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИ, НО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ!!!- ДАНЪК ВЪРХУ БАНКОВИТЕ ТРАНЗАКЦИИ - УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪК ПЕЧАЛБА, НА НЕИНВЕСТИРАНАТА И В ПРОИЗВОДСТВО ЧАСТ от 10 на 30%...- УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪК ДИВИДЕНТ (от собственост) ОТ 5 НА 27,5%(защото НОРМАЛНИТЕ хората плащат върху доходите си от труд - 10%ДОД + 27,5% осигуровки...!!!- "МАЙЧИНСКИ" САМО ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ МАЙКИ... (по Конституция - грижите за децата до 18г., е НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ)!!!- МАХАНЕ ТАВАНА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ, НА ВСИЧКИ ДОХОДИ ОТ ТРУД И ДОХОДОНОСНА СОБСТВЕНОСТ (капитал)!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
ПИТАМ СЕРИОЗНО!- КОЛКО СА ДАНЪЦИТЕ В "МОТОРА" НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА - ГЕРМАНИЯ...???- ПЕЧЕЛИ СЕ КОГАТО ИКОНОМИКАТА "РАБОТИ" И ОТ "ОБОРОТА" НА ПАРИТЕ, А НЕ ОТ 35 МИЛИАРДА В БАНКИТЕ...- КОГАТО ПАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ "ВЪРТЯТ" САМИ - ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ..., А ТОВА СТАВА С ДАНЪЦИТЕ НА ПРИНЦИПА НА "МОРКОВА И ТОЯГАТА"ЗА ПРАВИТЕЛСТВАТА Е ПРОСТО!- ЗА ИНВЕСТИЦИИ - ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ.- ЗА ТРУПАНЕ НА ПАРИ - ДАНЪЦИ...МОМЧЕТА,- НЕ ТЪРСЕТЕ СЛОЖНИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА "РЕФЛЕКТОРНИ" НЕЩА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
space-man
преди 11 години
Е тези сурати не разбраха ли, че доходи с вдигане на минималната заплата не се увеличават. Така само ще закрият още няклко хиляди малки фирми и ще повишат заплатите на някой чиновници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още