IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разширява се съставът на Националния комитет по профилактика на СПИН

Изпълнението на новите критерии е задължително за кандидатстване за финансиране от Глобалният фонд за борба срещу СПИН от 2015 г.

16:51 | 13.08.14 г.
Разширява се съставът на Националния комитет по профилактика на СПИН

Правителството преобразува Националния комитет по профилактика на синдрома на придобитата имунна недостатъчност и полово предавани болести в Национален съвет по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции.

Това става с решение от днес на служебното правителство, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Съставът на Съвета се разширява, като в него се включват представители от Министерството на правосъдието, Държавната агенция за закрила на детето и Държавната агенция за бежанците. Като избираеми членове се включват и представители на неправителствени организации и международни организации, които изпълняват дейности сред най-уязвимите групи.

Решението на кабинета е в отговор на актуалните изисквания на един от най-големите донори в света – Глобалният фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, предоставящ на страната ни безвъзмездна помощ от 2004 г. по програмите „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ и „Укрепване на националната програма по туберкулоза в България“.

Критериите, чието изпълнение е задължително за кандидатстване за финансиране от Фонда от януари 2015 г., са свързани с включването в състава на координиращия съвет на максимално широк кръг от институции, организации и лица, ангажирани с проблемите на ХИВ/СПИН, туберкулозата и сексуално предаваните инфекции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още