IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикална организация в "Български пощи" се готви за ефективен протест

Няма план за развитието на системата, а работещите са с мизерни заплати, посочват от СФС – КНСБ

16:51 | 02.02.15 г.
Синдикална организация в "Български пощи" се готви за ефективен протест

Синдикалната организация на съобщенията към КНСБ се готви за ефективен протест заради липсата на стратегия за развитие на сектора и реформа.

Очакванията са плановете за развитие да бъдат изготвени от ръководството на „Български пощи“, съобщиха синдикалистите.

Опасенията на работещите в системата са, че се готви „скрита приватизация“ на дружеството  и подаряване на печелившите части от него на инвеститори.

Работещите в пощите получават ниско заплащане, а 1/3 от са с намалено работно време – между 3 и 5 часа. „А чиновниците в Централното управление достигат 400 часа и всички са с добри заплати и никой не е с намалено работно време“, се казва още в декларацията на организацията.

Част от работещите в „Български пощи“ са демотивирани от безгрижието и безотговорността на началниците, пишат синдикалистите. 

Същевременно се бави изпълнението на решение на Съвета на директорите на дружеството за увеличаването на ваучерите за храна, които получават служителите, с 10 лева. През миналата година не са били раздадени и Коледни бонуси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още