IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможно е да бъдат отнети незаконно дадени шофьорски книжки

Различни мерки са обсъдени на работно съвещание при премиера

13:28 | 01.04.16 г.
Възможно е да бъдат отнети незаконно дадени шофьорски книжки

Управляващите са обсъдили мерките, които може да бъдат предприети за отнемането на нередовно издадени шофьорски книжки в резултат на фалшифицирани изпитни протоколи, съобщава пресцентърът на Министерския съвет.

На МВР ще бъде възложена проверка на валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС и на лицензии, за които има данни, че са били предмет на манипулации.

Тези мерки са били обсъдени на работно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов. Участвали са вътрешният министър Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, директорът на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски, директорът на СДВР Младен Маринов, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Съвещанието е проведено, след като при спецакция на ДАНС беше арестуван директорът на Агенция "Автомобилна администрация", бившата ДАИ, Цветелин Цветанов.

На срещата са обсъдени мерките, които трябва да се предприемат във връзка с фалшифицираните изпитни протоколи, както и преустановяване на констатираните порочни практики.

Според официалната статистика през 2015 г. в страната са регистрирани 7 225 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души и са ранени 8 971, от които 6 676 леко и 2 295 тежко.

Последната специализирана акция на ГД „Национална полиция”, проведена от 29 февруари до 6 март т. г., е констатирала 6 062 нарушения на пътя, за които са издадени 6 792 фиша и са съставени 4 038 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 580.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още