IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арестуваха за подкупи директора на ДАИ Цветелин Цветанов

ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура разследват сигнали за изнудване на превозвачески фирми

21:22 | 30.03.16 г.
Арестуваха за подкупи директора на ДАИ Цветелин Цветанов

При спецакция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура е арестуван директорът на Агенция "Автомобилна администрация", бившата ДАИ, Цветелин Цветанов, съобщава Нова телевизия.

Разследват се сигнали за изнудване на превозвачески фирми, взимане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки. Акцията се извършва на територията на София, Враца и Видин.

Претърсванията в клонове на автомобилната администрация на територията на тези три области продължават. Според разследващи вече са намерени доказателства, сред коити и тетрадки, в които са описвани приходите от корупцията.

Освен Цветелин Цветанов са арестувани и трима служители във Враца, трима във Видин и осем души в София. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

От Министерството на транспорта потвърждават за акцията, но не коментират ареста на Цветанов.

Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил отговарящият за сигурността на ведомството да окаже съдействие на разследващите, а ако се докажат нарушения, то извършителите да си понесат отговорността според закона.

Още новини можете да откриете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още