IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Comcast купува Time Warner за 45,2 млрд. долара?

Ако регулаторите разрешат придобиването, ще се роди мегакомпания, която ще държи близо 30% от пазара на платена телевизия в САЩ

11:44 | 13.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Comcast купува Time Warner за 45,2 млрд. долара?

Comcast Corp купува Time Warner Cable Inc за 45,2 млрд. долара в сделка изцяло с акции, предава Ройтерс, като се позовава за анонимен източник, запознат с преговорите.

Придобиването идва като изненада в известен смисъл, след като месеци наред Time Warner беше преследвана от по-малкия ѝ конкурент Charter Communications Inc. Това веднага повдига и въпроса за това дали сделката с Comcast би минала регулаторния контрол.

Comcast ще плати 158,82 долара за акция. Цената е приблизително същата, която Time Warner Cable поиска от Charter. Сделката ще бъде обявена официално съвсем скоро, според източника на агенцията.

Обединената компания би разполагала с над 30 млн. абонати, което е малко под 30 на сто от американския пазар на платена телевизия.

Според предложението приблизително 23% от новата компания ще бъде на Time Warner Cable.

„Comcast и Time Warner Cable не се конкурират и Comcast лесно може да си осигури милиони нови абонати“, коментира анализаторът Rich Greenfield.

Опитът за обединение на двата оператора обаче може и да се сблъска с регулаторите. Засега и от двете компании отказват коментар.

Comcast планира да разшири програмата си за обратно изкупуване на акции до 10 млрд. долара на финала на транзакцията, допълват още източниците на информационната агенция.

Разговорите между Comcast и Time Warner Cable са започнали преди около година, но преговорите са набрали скорост едва през последните седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още