IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme vol.30: Нагломерът се счупи!

Младоженци и "революционери" искат оттеглянето на премиера Пламен Орешарски

22:50 | 13.07.13 г. 21
<p>
	Протестиращите възпроизведоха сцени от Великата френска революция. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Протестиращите възпроизведоха сцени от Великата френска революция. Снимка: Ройтерс

За 30-и пореден ден хиляди протестиращи се събраха на площад „Независимост“, настоявайки за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Техният брой непрекъснато се увеличава.

Недоволните отново скандират „Оставка!“ и „Мафия!“, носят български знамена, свирят със свирки и бият тъпани. В района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите носят плакати с надписи: „Протестът хората сбира – стават народ”, „Оставка!”, „БСП, връщайте мандата!”, "Гражданите във властта веднага!”, „Моят глас: оставка”, „Нагломерът се счупи”.

Сред недоволните се открои двойка младоженци, облечени в сватбените им дрехи. Те разказаха, че от първия ден присъстват на протестите и дори на сватбения си ден са решили лично  да поискат оставката на Орешарски. Най-добрият сватбен подарък за тях би бил, ако той подаде оставка.

Шествието потегли от Министерски съвет, предвождано от групата мъже и жени, облечени като участници във Френската революция,  и стигна до Народното събрание (HC). Участниците в театралния скеч скандират:  „Нас не ни е страх”, „Свобода”, „Революция” и „Победа”. Има засилено полицейско присъствие около сградата на парламента. Чрез светлина от прожектор върху сградата на Народното събрание се изписваха думите „Мафия” и „Оставка”.

Впоследствие колоната тръгна по снощния си маршрут - обиколка от разстояние на HC, след което достигна Орлов мост, където движението бе блокирано.

По информация на МВР към 20:00 часа 2500 души са се включили в днешния протест. Шествието протича спокойно, без инциденти.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14-ти юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от НC.

По-рано през деня пък отново се проведе и контрапротест в подкрепа на кабинета до НДК.

До този момент са събрани 67 000 подписа в подкрепа на кабинета "Орешарски" и около 4 000 подписа за искане на импийчмънт на президента. 

Всичко за протестите четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 1 rate down comment 3
jelenski
преди 10 години
а кога ще се работи? Такава манипулации има, че не е истина, но поне протестите са платени та хората да получат някой лев. нищо, че герб преди това им го бяха взели многократно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 7 rate down comment 3
johnnyBravo
преди 10 години
след като земелието според теб има нужда от съживяване грабвай мотиката и почвай селянино... а тази жена ще краси нечие легло, което със сигурност няма да е твоето... ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 8 rate down comment 0
taurus
преди 10 години
Не знам с какво се занимава жената и каква е, но ти определено си комплексар, братле. В този ред на мисли е по-добре да помислиш за себе си - твоето ментално развитие и възмъжаване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 27 rate down comment 3
rogers
преди 10 години
Аз им се възхищавам на тези хора дето протестират - да ходиш един месец всяка вечер по няколко часа да протестираш - но не виждам как това ще промени нещо - на онези не им пука въобще - дори се подиграват с тях всеки ден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 27 rate down comment 4
yonko_chuklev
преди 10 години
Задължително ОСТАВКА , най-малкото разумните хора , които са се излъгали да подкрепят БСП и най-вече Атака трябва да имат бърза възможност да си коригират грешката ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 14 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Аха ясно, по крайните тъмни квартали и горките пенсионери ди лъжат за пореден път.... Ясно ми е. Маймуни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 16
LuckyYou
преди 10 години
Не мойто момче, подписи като на Референдума, когато бяха събрани над 550 000 легитимни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 5
naso_fr
преди 10 години
Леле мале, колко са жалки хорицата в подкрепа на хард-порн сценария 'Олигарски', нямам думи:http://***.youtube.com/watch?v=iN7EqSpIxZM&sns=em
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 18 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Подписи като на "подкрепящ" като тези от последните срещи с премиера ли? На бареков хорицата и феновете. Като са толкоз сигурни във властта защо действат с такива мижитурки като движение БАСТА? Можеш ли да ми обесниш? Или сигурно дори не знаеш за какво говоря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 41
valentin11058030
преди 10 години
като ги гледам тези протестиращите ми изглеждат че ходят на работа пред парламента,ако имаха работа нямаше да са там-значи са едни просяци,пияници и наркомани,лоне тези със лаптопите да се науча от къде се включват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още