IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme vol.30: Нагломерът се счупи!

Младоженци и "революционери" искат оттеглянето на премиера Пламен Орешарски

22:50 | 13.07.13 г. 21
<p>
	Протестиращите възпроизведоха сцени от Великата френска революция. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Протестиращите възпроизведоха сцени от Великата френска революция. Снимка: Ройтерс

За 30-и пореден ден хиляди протестиращи се събраха на площад „Независимост“, настоявайки за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Техният брой непрекъснато се увеличава.

Недоволните отново скандират „Оставка!“ и „Мафия!“, носят български знамена, свирят със свирки и бият тъпани. В района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите носят плакати с надписи: „Протестът хората сбира – стават народ”, „Оставка!”, „БСП, връщайте мандата!”, "Гражданите във властта веднага!”, „Моят глас: оставка”, „Нагломерът се счупи”.

Сред недоволните се открои двойка младоженци, облечени в сватбените им дрехи. Те разказаха, че от първия ден присъстват на протестите и дори на сватбения си ден са решили лично  да поискат оставката на Орешарски. Най-добрият сватбен подарък за тях би бил, ако той подаде оставка.

Шествието потегли от Министерски съвет, предвождано от групата мъже и жени, облечени като участници във Френската революция,  и стигна до Народното събрание (HC). Участниците в театралния скеч скандират:  „Нас не ни е страх”, „Свобода”, „Революция” и „Победа”. Има засилено полицейско присъствие около сградата на парламента. Чрез светлина от прожектор върху сградата на Народното събрание се изписваха думите „Мафия” и „Оставка”.

Впоследствие колоната тръгна по снощния си маршрут - обиколка от разстояние на HC, след което достигна Орлов мост, където движението бе блокирано.

По информация на МВР към 20:00 часа 2500 души са се включили в днешния протест. Шествието протича спокойно, без инциденти.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14-ти юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от НC.

По-рано през деня пък отново се проведе и контрапротест в подкрепа на кабинета до НДК.

До този момент са събрани 67 000 подписа в подкрепа на кабинета "Орешарски" и около 4 000 подписа за искане на импийчмънт на президента. 

Всичко за протестите четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 30 rate down comment 7
kroum
преди 10 години
Не вярвам тези хора с петолъчки на *** да подадът оставка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 21 rate down comment 10
Сините камъни
преди 10 години
""""Ореховски и неговите началници наистина живеят в свой виртуален свят,който няма нищо общо с действителния,в който всички ние живеем.Затова и тези хора не ни разбират,тяхната реакция е почти същата,като на Ердоган в Турция.Както беше казал поетът:Два свята единия е излишен!Протестът в Турция е цивилизационен сблъсък на два свята и от изхода му ще зависи по-нататъшното развитие на света като цяло.Половин Турция,по-красивата,по-интелигентната,по-образованата води истинска война,дава жертви.Озверялата полицейска *** се разправи жестоко с европейците в Турция,без да зачита всякакви права и свободи на половин народ!Тук имаме едно такова движение,заченато ин витро от БКП и ДС.До сега никой не е чул нещо от това движение за събитията в Турция,те дали са за Ердоган или са срещу протестиращите.Да излезе някой и да каже.Мухтуйството няма да ги питаме изобщо.Имам чувството,че ДПС-то е толкова обсебено от възможността да започне да разпределя пицата,че това в Турция не ги интересува,..""
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 4
Сините камъни
преди 10 години
http://***.youtube.com/watch?v=00RuFttSXZcБройте гласа на Шкумбата срещу гласа на Мишо Шамара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 16 rate down comment 56
SS-23
преди 10 години
Така като гледам снимката, ми се струва, че на тая к***рва, дето се е разголила насред център на София, много шЕ и отива мотика 10 и 3 реда картофи за прекопаване....че земеделието ни има нужда от съживяване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 6
Сините камъни
преди 10 години
"""Демагогията е стратегия за спечелване на влияние чрез въвеждане на публиката в заблуда с цел демагогстващият да я убеди в "своята правота". Най-често демагогията се използва за постигане на политически цели и реклама. Тя си служи с ораторски и полемични средства (вкл. средства за масово осведомяване), обикновено това са емоционална реторика и пропаганда, насочени към предразсъдъците, чувствата, страховете, тщеславието и надеждите на публиката. Типични са националистическите, популистките и религиозни тематики. Какво може да бъде окачествено като демагогия е спорен въпрос още откакто Аристофан за първи път използва термина по адрес на Атинския държавник Клеон.Американският обществен критик и хуморист Хенри Луис Менкен, определя демагога като "човек, който проповядва доктрини, за които знае, че са неверни, на хора, за които знае, че се ***.""""""""""""""""""""""""Лека нощ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 32 rate down comment 7
Сините камъни
преди 10 години
А да, и на Мишо Шамара гласа!Да го броим 130 002!Има само една дума, ДЕМАГОГИЯ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 35 rate down comment 8
Сините камъни
преди 10 години
Пропусна най-важния глас, 130 001, на Сидеров!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 57
LuckyYou
преди 10 години
ДО този момент са събрани вече над 130 000 подписа в подкрепа на Пламен Орешарски! И подписите растат, не и протестиращите, те ще станат и повече ! Който не вярва, ще не ще, ще се наложи да повярва, когато внесат подписката в НС...И аз мога да ви гарантирам - тия там, шепа Софиянци, умни и красиви, които всеки ден били повече и повече не могат да съберат 130 000 подписа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 54
kane
преди 10 години
Съгласен съм с протеста на хората!Имат различни виждания - протестиратАко го правят мирно, тихо и непречат на останалите - ги подкрепям в това което правятНе подкрепям исканията им обаче!Искания неразумни, необмислени, повърхностни немогат да бъдат подкрепяниСпоред мен този протест трябва мирно и кротко да изкара в следващите 4 години и той ще бъде страхотен коректив на власттаТака също управляващите нека знаят че всяка една стъпка в политиката им, която не е в полза на обикновения човек, на нуждаещите се в нашето об-во, на средната класа може да бъде фаталнаПродължавайте в същият духВъзхищавам ви сеАз гласувах за БСП и те са моят кабинетВие обаче сте техният корективБлагодаря ви за смелостта да се изразявате мирно и решителноАко имате обаче не само скандирания, но и добри предложения ще бъдете още по-обичани от мен гласувалият за БСПАз ви разбирам и подкрепям/не в исканията, а в правата ви/Благодаря ви че показвате на света че в родината ми има ДЕМОКРАЦИЯГорд Обичам ви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 25
bgMan
преди 10 години
Време е да си имаме собствени Български сцени от наша революция срещу кукловодите от БСП и Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още