IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook: „Изпуснахме границата” на контрола върху личната информация

Основателят на компанията Марк Цукерберг обеща нови, по-опростени правила за защита на личните данни и споделянето на информация

22:58 | 24.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Facebook: „Изпуснахме границата” на контрола върху личната информация

Основателят и изпълнителен директор на социалната мрежа Facebook Марк Цукерберг призна, че новите изисквания за настройки на сигурността на профилите на потребителите „са преминали границата” и са се оказали доста трудни за управление.

Това е довело до недоволство от страна на много от 400-те млн. потребители на мрежата, които се опасяват от кражба на лични данни и информация за профилите си, предава Ройтерс.

„Много от вас смятат, че контролът е твърде сложен. Намерението ни беше да предоставим възможност за цялостен контрол, но може би това не е онова, което много от вас искат. Изпуснахме границата”, обяви Цукерберг в обръщение към потребителите.

През следващите седмици ще има нова промяна на модула за защита на личните данни, който ще бъде далеч по-лесен за употреба от сегашния, обеща Цукерберг. Освен това потребителите ще могат лесно да изключват всички приложения и услуги, предоставяни от трети лица.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още