IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството се отказа от решението за строежа на частна детска болница

Служебният здравен министър има часове, за да изтегли предложението си

21:11 | 01.05.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Министерският съвет отмени приетото преди ден решение за създаване на частната Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз" в София, съобщават от правителствената информационна служба. Мярката е по искане на служебния премиер Димитър Главчев. От правителствената информационна служба допълват, че ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. 

Главчев ще поиска също и писмени обяснения от министъра на здравеопазването за фактите и обстоятелствата по случая. Галя Кондева имаше броени часове да внесе доклада за отмяна на решението или рискуваше да бъде отсранена от поста си. 

Решението да бъде разрешено строителството на частна детска болница получи остри критики. Президентът Румен Радев призова служебното правителство да преразгледа решението си и отбеляза, че детското здравеопазване трябва да е приоритет на държавата. От години държавата се опитва да построи детска болница.

От здравното министерство написаха в позиция вчера (30 април), че предложението се различава от националната инициатива. В болница "Мама и Аз" ще се лекуват предимно пациенти над 18-годишна възраст и има едно отделение по педиатрия с 40 легла (от предвидените общо 400).Плановете за строителство на частната болница са от лятото на 2022 година, написаха още от Министерството на здравеопазването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 02.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
Alex Silver
преди 1 седмица
Ква детска болница? Ще си внесем деца отвън. Кво толкова?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още