IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добро качество на живот в Щатите – в столицата на Северна Каролина

Рали задмина Вашингтон, Сиатъл и Бостън в нова проучване на общественото мнение за града с най-добро качество на живот в САЩ

12:12 | 25.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-добро качество на живот в Щатите – в столицата на Северна Каролина

Столицата на американския щат Северна Каролина – Рали, задмина Вашингтон, Сиатъл и Бостън в нова проучване на общественото мнение за града с най-добро качество на живот в страната, предаде Ройтерс.

Проучването на сайта Portfolio.com подрежда 67 големи града със стабилни икономически показатели по критериите цена за живот, жилища, образователна система и трафик.

Няколко фактора са „избутали“ Рали на върха на класацията, посочва демографът Скот Томас, създал анализа. Градът има добре образована работна сила, ниска безработица и впечатляващ пазар на имоти, казва той.

На второ място в класацията е Вашингтон, следван от двата най-големи града в Минесота – Минеаполис и Сейнт Пол, Бриджпорт и Стамфорд в Кънектикът и столицата на Юта - Солт Лейк Сити.

В дъното на класацията са Бейкърсфилд и Фресно в Калифорния заради високото ниво на бедност и ниските резултати в основните категории на проучването. Слабо класирани са още Ню Орлиънс и Мемфис.

На шесто място е Денвър, следван от Сиатъл, Бостън, Остин и Сан Хосе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още