IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan се въздържа от увеличаване на дивидента и обратни изкупувания

Банката е притеснена от регулаторните промени, а не толкова от финансовата криза в Европа

21:29 | 27.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
JPMorgan се въздържа от увеличаване на дивидента и обратни изкупувания

На среща с десетте най-големи инвеститори в JPMorgan, главният изпълнителен директор на банката Джейми Даймън е повторил това, което напоследък казва на акционерите, съобщава CNBC.

А именно, че очакванията за повишени капиталови изисквания и все още неясните сигнали от Вашингтон във връзка с финансовите регулации, ограничават склонността на JPMorgan да повиши дивидента си или да предприеме обратно изкупуване на свои акции, както много от инвеститорите в компанията се надяваха.

Силните резултати на банката от последните тримесечия наведоха акционерите й на мисълта, че тя може да разпредели част от печалбата вместо да продължи да трупа резерви.

Банката отчете 1,8 млрд. долара печалба за първото тримесечие на 2010 спрямо 578 млн. загуба преди година.

Според портфолио мениджър, присъствал на срещата, Даймън е бил по загрижен за предстоящите промени във финансовите регулации в САЩ, отколкото за финансовите проблеми на Европа.

Към притесненията му се прибавят и новите изисквания на стандарта Basel III, които затягат капталовите изисквания пред банките.

Наскоро стана ясно, че Lehman Brothers ще съди JPMorgan за фалита си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още