IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижения на Wall Street в началото на сесията

По-слаби от очакваните данни за потребителските разходи възобновиха опасенията относно икономическото възстановяване

18:05 | 28.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Понижения на Wall Street в началото на сесията

Щатските акции се понижават в началото на днешната сесия, след като опасенията относно икономическото възстановяване бяха възобновени от по-слаби от очакваните данни за потребителските разходи, предава Bloomberg.

Водещият индекс Dow Jones Industrial Average губи 0,5% до 10 213,57 пункта, а широкият S&P 500 спада с 0,5% до 1 097,77 пункта, след като вчера скочи с 3,3%.

Потребителските разходи в САЩ през април останаха без промяна, докато прогнозата на икономисти, интервюирани от Bloomberg, сочеше ръст от 0,3%.

Според Питър Нюлънд, икономист в Barclays Capital, внимателният прочит показва устойчивост при растежа на доходите, което подкрепя позицията на Barclays, че потреблението ще се повиши по-късно през настоящото тримесечие.

Акциите на BP спадат с 3,8%. Петролната компания се опитва да спре разлива в Мексиканския залив, който може да се окаже най-големият в американската история.

Apple поскъпва с 1,5%. Нейният iPad е вече на разположение в Австралия, Канада, Япония и шест европейски държави, след като в рамките на един месец от старта на продажбите в САЩ бяха реализирани 1 млн. таблетни компютъра.

Юлските фючърси на суровия петрол поскъпнаха с 1,6% до 75,72 долара за барел в нюйоркската търговия, след като вчерашни данни дадоха сигнали за ускоряващо се възстановяване, което може да съживи търсенето на горива.

*Информацията е актуална към 17.45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още