IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции с най-силна серия от три месеца

Перспективите за икономическо възстановяване бяха причина за четвъртата поредна положителна сесия на Стария континент

19:22 | 03.06.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Европейските акции с най-силна серия от три месеца

Европейските акции се повишиха за четвърти пореден ден – най-дългата позитивна серия от три месеца, заради спекулации, че икономическото възстановяване набира скорост, предава Bloomberg.

Общоевропейският Stoxx Europe 600 Index нарасна с 1,4% до 248,82 пункта, надхвърляйки 200-дневната си плъзгаща се средна стойност за пръв път от две седмици.

Индексът е спаднал с 8,6% от пика си на 15 април, заради опасенията, че европейските страни ще имат затруднения да обуздаят бюджетните си дефицити без да навредят на растежа.

P/E коефициентът на индекса е по-малко от 15 – близко до най-ниската си стойност от 2008 насам, показват данни на Bloomberg.

Основните индекси на всички 17 западноевропейски пазара, които са отворени днес, се повишиха, като британският FTSE 100 прибави 1,4%, германският DAX нарасна с 1,6%, а френският CAC 40 скочи с 2%.

„Вижданията ни за иконимиката са положителни”, е заявил Пиер-Алексис Дюмон, фонд мениджър в OFI Asset Management. „Ако икономиката се оттласне в другите региони, това ще окаже своето влияние и в Европа. Инвеститорите показаха прекалена предпазливост спрямо еврозоната. Това създава привлекателни възможности.”

Данните на Института за управление на доставките в САЩ (ISM) показаха, че индексът на бизнес активността в доминиращия американската икономика сектор на услугите е останал на ниво от 55,4 пункта за втори пореден месец през май. Стойност на показателя над 50%пункта показва преобладаващ брой на мениджърите от сектора, които очакват ръст на дейността.

Добри бяха и данните за осмия пореден месечен ръст на новите поръчки за производството на фабрични стоки. Те се увеличиха с 1,2% на месечна база през април, след като нараснаха с 1,7 на сто през март.

Другите икономически данни за САЩ от днес показаха, че новите молби за помощи при безработица са намалели с 10 хил. до 453 хил. през изминалата седмица.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
KARA
преди 13 години
Двойкаджии ,двойкаджии,*** готини :)И ние скоро......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
prodigal
преди 13 години
Ние сме двойкаджии, на лято ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Libor
преди 13 години
а ние кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още