IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Скорсезе за неплатени сметки

Режисьорът дължи пари на счетоводителя си, който е в затвора за присвояване от знаменитости

17:36 | 09.07.10 г.
Съдят Скорсезе за неплатени сметки

Следващият филм на Мартин Скорсезе може като нищо да носи заглавието „Крадецът вика „дръжте крадеца“. Режисьорът и носител на "Оскар" е даден под съд за 600 хил. долара за неплатени счетоводни разходи и други услуги, предоставени от осъдения на затвор финансов съветник Кенет Стар, съобщи BBC News.

Компанията на финансовия съветник, Starr Investment Advisors, е управлявала парите на Скорсезе от 2006 до 2010 г., но режисьорът на "От другата страна" не платил комисионата от 5% от приходите си. Това се посочва в иска, подаден във Върховния съд на щата Ню Йорк от ликвидатора на фирмата, Aurora Cassirer.

66-годишният Стар е обвинен в присвояването на най-малко 59 млн. долара от знаменитости, сред които Скорсезе, актьорите Ума Търман, Ал Пачино и други.

Компанията на финансовия съветник, обявена в ликвидация, е управлявала над 700 млн. долара на близо 200 богати личности.

Съдебният процес е опит да бъдат възстановени много от активите на Кенет Стар от името на измамени инвеститори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още