IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Каролев: България можеше да се финансира по-евтино чрез евроемисия

Дано никога не видим колективната лудост от 2007 г., сподели икономистът след Клуб Investor.bg

11:45 | 01.10.10 г. 6
Автор - снимка
Създател
В. Каролев: България можеше да се финансира по-евтино чрез евроемисия

Ако бяхме направили евроемисия, а не емисия ДЦК на вътрешния пазар, доходността щеше да е по-ниска от 6,45%, но нека дадем кредит на доверие на сегашния екип на Министерството на финансите, защото те вероятно по-добре знаят какво правят, каза във видео интервю след Клуб Investor.bg финансистът Владимир Каролев.

"Аз се надявам никога да не видим кредитната експанзия от 2007 г. и колективната лудост на много хора, като тук включвам и себе си, тъй като инвестирах в един проект, който в момента считам за грешка", посочи Каролев.

България е изостанала спрямо останалите страни в Централна и Източна Европа защото реформите при нас започнаха през 1997 г., дотогава вървяхме назад. А при Чехия, Унгария и Полша реформите започнаха през 1989 - 1990 г. Когато в България има достатъчно квалифирицан персонал и тук ще има автомобилен завод, сподели Каролев.

Противно на масовото мнение ,в последните 2 години ние вървим напред, а не назад, защото извървяваме естествения път на слаборазвита държава. Тъй като сме много отворена икономика, ние много пострадахме от спада на износа, но това не зависи от нас, това е външен шок. Такъв външен шок сега не се задава и аз съм оптимист, че ще вървим напред.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
bbzz24
преди 13 години
да, прав си: 50% от вишистите в БГ са адвокати и икономисти и прекалено квалифицирани за работата, която вършат, и която в повечето случаи не им е по специалността.но в БГ не се учи за придобиване на квалификация, умения, а за да се 'живее студентски живот'.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Spas
преди 13 години
В ръцете на кадърни хора, дори една държава като България би имала шанс!След това просветление, редно е някой да ни посвети в това от къде тези способни инженери ще се явят - вероятно с божията милост - при условие, че техническите ни университети "бълват" по 10-15 инженера годишно. Никой ли не знае какво трябва да се направи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
Tiki
преди 13 години
Разумен човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 10
FINTA
преди 13 години
Aве тоя ако тоя все толко разбира, що не го сложат на мястото на Дянков. Къф е тоя изобщо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още