IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават 15% от компания с четири мола у нас

Холандската Kardan ще продаде дял от GTC, която развива молове в Бургас, Варна, Русе и Стара Загора

13:41 | 19.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Продават 15% от компания с четири мола у нас

Базираната в Холандия инвестиционна компания Kardan N.V. обяви, че смята да продаде дял от близо 15% в компанията за имоти Globe Trade Centre S.A (GTC), която развива редица проекти за търговски центрове у нас.

В момента холандската компания притежава дял от 43,14% в GTC чрез своето 100% дъщерно дружество GTC Real Estate Holding B.V. (GTC Holding).

Продажбата ще бъде осъществена чрез частно предлагане сред избрани институционални инвеститори. След предлагането GTC Holding ще притежава близо 28% от капитала на GTC.

Приходите от продажбата ще бъдат използвани от Kardan, за да увеличи своята финансова ликвидност, с цел реализацията на корпоративната стратегия, уточняват от компанията.

От Kardan казват, че ще запазят остатъчния дял в GTC, на който гледат като на „стратегическа дългосрочна инвестиция“, за период от поне още 15 месеца.

GTC е листната на Варшавската борса и специализира в развитието и управлението на проекти за бизнес и жилищни имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Тя има пазарна капитализация от близо 1,4 млрд. евро и портфолио от 2,4 млрд. евро.

У нас GTC има проекти за молове в Стара Загора, в Бургас, във Варна и в Русе. Наред с това тя бе обявила планове да изгради жилищен комплекс с 600 апартамента и площ от 61 хил. кв. м в близост до търговския си център в Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още