IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полска компания строи мол във Варна за близо 90 млн. лв.

"Галерия Варна" е четвъртият проект за мол в града от началото на годината

14:45 | 19.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Полска компания строи мол във Варна за близо 90 млн. лв.

Полската компания Globe Trade Center ще финансира 95% от стойността на новия търговски обект, наречен “Галерия Варна”. Общата сума, която ще се инвестира в изграждането, е 89 млн. лв., по думите на Калоян Икономов, син на българския партньор в обекта – Тони Икономов.
 

Това е четвъртият проект за мол в града от началото на годината. Той ще бъде изграден в квартал “Младост”, където живеят над 100 000 души, на мястото на сегашните сгради, в които се помещава офисът на Fresh up cosmetics, собственост на Тони Икономов.
 

Галерия Варна” ще бъде разположен върху площ от 33 дка. Българските партньори планират в мола да бъдат представени 130 щанда и магазина на известни търговски марки, вериги за хранене, забавление, фитнес и спа-център, кина и др.
 

Все още няма издадено разрешение за строеж, не е известна и строителната фирма-изпълнител на обекта, но по всяка вероятност това ще е “Планекс” или “Главболгарстрой”, съобщи Калоян Икономов.
 

Реалните срокове за завършване на “Галерия Варна” са до края на 2009 г. След това помещенията в него ще се отдават под наем, като очакваните приходите от тази дейност са в размер на 9,5 млн. евро на година. Това потвърди и Шимон Галон, представител на GTC, който напомни, че фирмата, чието седалище е във Варшава, е позната в 9 европейски страни.
 

Проектът за "Галерия Варна" е първият за GTC в България. В Румъния компанията вече има изградени няколко търговски центъра, а у нас планират изграждането на още два в други големи български градове.
 

65% от собствеността на обекта ще бъдат притежание на GTC България след завършването на проекта, останалите 35% ще останат собственост на Тони Икономов като притежател на земята.

Преди година GTC България съобщи, че е постигнала споразумение за придобиването на строителен терен с площ от 4 500 кв. м в София за 1,55 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още