IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google купува най-високата офис сграда в Дъблин за 100 млн. евро

15-етажната сграда разполага с 19 500 кв. м офис площи

10:10 | 21.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google купува най-високата офис сграда в Дъблин за 100 млн. евро

Компанията за инвестиции и развитие на имоти с дейности в Ирландия и Великобритания Real Estate Opportunities plc (REO) е постигнала споразумение за продажбата на най-високата офис сграда в Дъблин за 99,9 млн. евро.
Купувач е интернет компанията Google, като сделката се очаква да бъде финализирана в близко бъдеще, съобщава продавачът.

Още в началото на 2010 г. Google е стартирал преговори с инвестиционния консултант на REO Treasury Holdings за наемане на площи в сградата, но по-късно те са прераснали в преговори за покупка.

Строителството на 15-етажната сграда, разположена в района Рингсенд в централен Дъблин, започна още през март 2008 г. и бе завършено през януари 2011 г. Тя включва 19 500 кв. м първокласни офиси.

По думите на председателя на REO Рей Хорни продажбата на 67-метровата кула е една от най-големите сделки на пазара на бизнес имоти в Ирландия през последните години и е "постигнала много добра цена за сегашните пазарни условия".

От своя централен офис в Дъблин, най-големият на компанията извън САЩ, Google управлява дейността си за Европа, Близкия изток и Африка. В края на миналата година там работеха над 1500 служители, обслужващи повече от 25 страни. През декември 2010 г. компанията обяви, че ще създаде 200 нови работни места. Наред с това в Европа тя има офиси и в Белгия, Чехия, Германия, Дания, Италия, Унгария, Полша, Русия и др.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още