IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават на концесия пристанищен терминал на Лукойл Нефтохим Бургас

Концесията е предоставена за 35 години и е с основен предмет управление и поддържане на обекта срещу правото и задължението на концесионера да извършва пристанищни услуги

17:23 | 16.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Дават на концесия пристанищен терминал на Лукойл Нефтохим Бургас

Правителството предостави концесия на пристанищен терминал "Росенец" на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД по реда на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, стана ясно след днешното заседание на Министерски съвет.

„Лукойл Нефтохим Бургас” АД е собственик на зоната за съхраняване на товари на пристанищен терминал "Росенец".

Концесията е предоставена за 35 години. Тя представлява услуга с основен предмет управление и поддържане на обекта срещу правото и задължението на концесионера да извършва пристанищни услуги.

Предоставянето на концесия създава възможност за използването на частни капитали за реконструкцията, рехабилитацията и разширението на съществуващата пристанищна инфраструктура и за осигуряването на претоварната дейност чрез обновяване и внедряване на нови технологии, се казва в основанията за предоставяне на концесията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още