IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кресло като гнездо

Вече може да си почивате като птиците - германският производител на луксозни мебели Dedon прави това възможно благодарение на своето ново люлеещо се във въздуха кресло

12:58 | 21.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>Креслото струва 8000 евро - без възглавници и декорация. <br />
<i>Снимка:</i> Дедон</p>

Креслото струва 8000 евро - без възглавници и декорация.
Снимка: Дедон

Въздух, слънце, природа – какво повече му е нужно на човек след дългата и студена зима. В идеалния случай може да си почиваме като птиците – да си свием гнездо нависоко и от там да се наслаждаваме на бездействието си.

Точно тази мечта реализира специализираната във външни луксозни мебели компания Dedon. „Почивка в гнездото“ се нарича последната изненада на парижките й дизайнери Фред Фрети и Даниел Пузе, която вече се превърна в истински хит в продажбите.

Идеята за креслото е взаимствана от птиците тъкачи, които са с размерите на лястовици и обитават Африка и Азия. Те живеят навсякъде, където има дървета, на които могат да направят гнездата си. Мъжките строят кълбовидни гнезда, като преплитат ивици от трева или листа. В получената куха топка оставят вход, който може да е дълъг 60 см.

Точно така изглежда и новата мебел на Dedon от алуминий и изкуствени влакна. В нея бихте се чувствали най-добре, ако я пуснете да се люлее от някой по-здрав клон, например над някоя река. По желание "гнездото" може да се доукраси и с пухкави възглавници.

Креслото е с диаметър 2 метра, тежи 100 кг и може да бъде ваше за 8000 евро. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
opel49
преди 12 години
Незнам,обаче е яко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
troika
преди 13 години
Как се влиза в това гнездо без да се измокриш? Може би с лодка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още