IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилните компании в Япония ще работят в събота и неделя

Автомобилостроителите ще почиват в четвъртък и петък, за да пестят електроенергия

12:12 | 19.05.11 г. 1
Автомобилните компании в Япония ще работят в събота и неделя

Японските автомобилостроителни компании ще работят в събота и неделя и ще почиват в четвъртък и петък, за да пестят електроенергия, съобщиха ИТАР-ТАСС и Асошиейтед прес.

Режимът ще бъде въведен от юли до септември.

По този график ще работят и всички компании, произвеждащи части за автомобилостроенето, обяви днес Асоциацията на японските автомобилни компании.

Правителството на Япония вече се обърна към частния бизнес в североизточната част на страната с молба през лятото да бъдат взети мерки за намаляване на електропотреблението с 15%.

Това се налага, тъй като заради аварията в АЕЦ "Фукушима" бяха спрени и други електроцентрали. Сега Япония отваря спрените по-рано ТЕЦ и строи нови газовотурбинни генератори.

През горещите летни месеци обаче е възможно да има недостиг на електричество, тъй като потреблението рязко се увеличава заради използването на климатици.

Обикновено електропотреблението достига пикови стойности в края на работната седмица и рязко се понижава през събота и неделя.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
Тия пак утепаха Змейо. Абе, много гъвкави бе. Може ли сега, само заради едно земетресение за развалят рахата на хората - всички почиват събота и неделя, само автомобилостроителите не? Вместо да излязат по улиците и да го ударят на стачки - "дайте пари". Тук по Южна Европа не можем да ги разберем тези работи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още