IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Тракия глас България" ще инвестира 60 млн. долара в завода в Търговище

Новата инвестиция е в цеха за домакинско стъкло и цели значително увеличаване на капацитета

12:11 | 07.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
"Тракия глас България" ще инвестира 60 млн. долара в завода в Търговище

Най-големият завод за производство на стъкло и стъклени изделия на Балканите - "Тракия глас България" ЕАД в Търговище, собственост на турската компания „Шишеджам“, ще инвестира нови 60 млн. долара до 2012 година.Това стана ясно при общественото обсъждане на доклада за въздействието върху околната среда, представен от доц. Иван Груев днес в Търговище, предаде БТА.

Целта на инвестицията е да се увеличи капацитетът на съществуващата пещ за производство на домакинско стъкло и да бъде изградена втора пещ.

Капацитетът на съществуващата мощност ще бъде увеличен с 18 тона в денонощие, а новата пещ ще произвежда по 200 тона в рамките на 24 часа, уточни експертът. Намеренията на мениджърите са да бъде разширена продуктовата структура на изделията от домакинско стъкло, а също да се произвеждат и по-големи артикули.

Проектът е със строго екологична насоченост. В производството ще се използват високотехнологични пречиствателни съоръжения за емисиите от азотни оксиди, допълни доц. Груев.

След пускането на мощностите в експлоатация ще бъдат разкрити нови 200 работни места, обяви завеждащият отдел "Човешки ресурси" в завода Красимир Кънев.

В Търговище се произвеждат над 200 милиона артикула годишно и в него работят хиляда души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
balkando
преди 12 години
"Екологично насочени"-смях ! За какво им е тогава да работят в най-депесарската област, където за категорично установени нарушения ги глобяват минимално, с джобни пари за дългоносите им мениджъри ?! Супер-екологичните им пречиствателни инсталации пак ще са на ток, че да могат да ги изключват след работното време на инспекторите. Околните села най-добре знаят колко им е чисто производството. Градът също.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още