IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Големите инвеститори искат облекчаване на процедурите в България

Шишеджам откри в Търговище нов завод за автомобилни стъкла с инвестиция за 25 млн. долара

16:22 | 07.02.11 г. 5
<p>Снимка: Министерски съвет</p>

Снимка: Министерски съвет

Има доста големи инвеститори, които поставят въпроса за облекчаване на процедурите по инвестиране в България, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след среща с ръководството на холдинга "Шишеджам", цитиран от БТА.

Представителите на "Шишеджам" искат по-специално третиране на големите инвестиции в размер на 200-300 млн. долара, което има своето основание, заяви премиерът. Той допълни, че е организирал среща на ръководството на холдинга с министъра на финансите Симеон Дянков и с икономическия министър Трайчо Трайков.

След срещата ще видим дали можем да предложим облекчаване на процедурите за големите инвеститори в България, каза Борисов.

"Шишеджам" откри днес петия си завод в стъкларския комплекс на "Тракия Глас България" в Търговище.

В новия завод на стъкларския комплекс са инвестирани повече от 25 млн. долара и се осигурява заетост на близо 130 души. В завода ще се произвеждат автомобилни стъкла на производители като "БМВ", "Ауди", "Форд", "Рено" и "Пежо".

С пускането в експлоатация на новия завод общите инвестиции на "Шишеджам" в България ще достигнат 405 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Ти май имаш предвид "квартален дюкян"?! Мислиш ли , че на тия някои "мутрета" ще си помислят дори да им скочат ?? Искат се нормални условия за бизнес и измислени "синдикати" да не се опитват да се включват в "делбата" на печалбата. Апък ако толкоз искат да вземат да идиат в Германия Дания Холандия...що ли не идат там с екологично неотговарящите на нищо производства и с възнаграждения от по 200-400 евро дето и в Португалия няма да ги изтърпят?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 13 години
Искат и да се спре корупцията и политическия натиск върху тях. Канадците от Дънди не успяха да построят нищо, защото Ахмед Доган си разглежда Кърджали и населените места в тази част на страната като негов си личен двор.Искат още и да бъдат сигурни, че като се каже, че данъкът е толкова % той да си остане толкова поне следващите няколко години, а не всеки ден да се разиграват политическите дебати: Да го вдигнем ли или не?Искат и ББ да не им застава насреща с раздърпана вратовръзка и да не им се кара, че се опитвт да вършат бизнес в страната. Да не си измиват с тях ръцете политиците за тяхната собствена некомпетентност.Искат спазване на законите, а не мутрета, които да ги сплашват.Ей такива нещица искат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Цветан Цонев
преди 13 години
Да това което е необходимо , мисля че е от там. виждал съм камиони на Каолин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
kaka pena
преди 13 години
е какво ще каже ББ - само 40 млн.лв. грубо и 10 % от провалилата се продажба на кремчето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
speaker
преди 13 години
А Шишеджам суровината от Каолин ли си я взимат, някой има ли идея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още