IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единият собственик на Serdika Center с нов фонд за молове за 740 млн. евро

Като начало фондът ще се фокусира върху придобиване на съществуващи центрове в Германия, Австрия, Полша, Чехия и Унгария

10:29 | 08.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Търговски център на ECE в Германия. Снимка: City-Point Kassel</p>

Търговски център на ECE в Германия. Снимка: City-Point Kassel

Германската компания ECE Projektmanagement, която притежава дял в столичния мол Serdika Center, обяви създаването на своя първи паневропейски инвестиционен фонд, насочен към придобиването на съществуващи търговски центрове на континента.

Фондът, който ще се фокусира върху активи, които имат потенциал за генериране на допълнителна стойност, ще бъде с капитал от над 740 млн. евро.

Новият фонд, който ще се нарича ECE European Prime Shopping Center Fund, ще бъде управляван от новосъздаденото дъщерно дружество на компанията - ECE Real Estate Partners, което привлече необходимия капитал за инвестиции.

Фондът все още е отворен за инвеститори и при затварянето през лятото се очаква той да разполага с капитал от близо 800 млн. евро, съобщава компанията. Това съответства на брутна стойност на активите от 2 млрд. евро, след като фондът е изцяло инвестиран.

Инвеститори във фонда са водещи институции като държавни фондове, пенсионни фондове и застрахователи.

Както управлението, така и отдаването на площите в придобитите центрове ще се осъществяват от ECE Projektmanagement, като инвестициите не предвиждат придобиване на активи в процес на развитие, уточняват от компанията.

Фондът вече е набелязал три проекта за придобиване в Германия и Полша, които се очаква да бъдат закупени през есента. Сделки се очакват също и в Унгария, Чехия и Австрия.

От ECE уточняват, че в момента инвестиционни възможности се крият в модернизирането и съживяването на съществуващи търговски центрове.

“С новия фонд ние отговаряме на търсенето на пазара”, коментира изпълнителният директор на ECE Projektmanagement Александър Ото.

„Много финансови инвеститори не разполагат със специалната експертиза, необходима за модернизирането на успешните центрове.“

У нас ECE притежава миноритарен дял в Serdika Center, който бе отворен през март 2010 г.  В началото на годината компанията обяви, че смята да създаде инвестиционен фонд за имоти с начален капитал от 400 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още