IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружествата на ЕВН са регистрирани в Централен депозитар

Освен през регистрацията в ЦД те трябва да преминат през потвърждение на проспектите си от КФН, както и през листване на БФБ-София

12:59 | 15.08.11 г.
Дружествата на ЕВН са регистрирани в Централен депозитар

ЕВН България Електроразпределение АД и ЕВН България Електроснабдяване АД са регистрирани в Централен депозитар АД като част от процедурата за приватизацията на 30%-те държавни дялове в тях.

Регистрацията е осъществена на 12 август 2011 г., като посредник по приватизацията е ИП Булброкърс АД.

Интересното е, че посредникът по приватизацията на ЕВН дружествата е избран на 22 юни 2011 г., а на Е.ОН още на 9 юни 2011 г., но процедурата при ЕВН върви по-бързо поне на фаза Централен депозитар.

Държавните дялове от по 30% в Е.ОН и ЧЕЗ също ще бъдат приватизирани през БФБ-София, като посредниците по приватизацията им са съответно ПФБК и ТБ Централна кооперативна банка.

Освен през регистрацията в Централен депозитар АД, общо 6-те дружества (по две на ЕВН, ЧЕЗ и Е.ОН) трябва да преминат през потвърждение на проспектите си от Комисията за финансов надзор, както и през листване на БФБ-София.

 

Свързани компании:

ЕВН България Електроснабдяване АД(1EV)

ЕВН България Електроразпределение АД(EV6)

Електрохолд Продажби АД(CEZE)

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Енерго-Про Мрежи АД(2EG)

Енерго-Про Продажби АД(4ES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още