IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристите в Албена бележат 6% ръст

Руските туристи имат най-голям дял сред почиващите в "Албена" - около 20 на сто, а най-голямо увеличение - близо 20%, е постигнато на германския пазар

14:19 | 29.08.11 г. 1
Туристите в Албена бележат 6% ръст

Летовниците в черноморския комплекс "Албена" бележат ръст от около 6 на сто на годишна база, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова преди края на туристическия сезон. По думите й ръст ще има и в приходите в сравнение с миналото лято, но не в такъв размер заради големия брой посещения през юни, когато цените за почивка са били по-ниски.

Най-голямо увеличение - близо 20 на сто, е постигнато на германския пазар. Около 22 хил. туристи от Германия са реализирали през сезона 200 хил. нощувки във ваканционното селище.

Руските туристи имат най-голям дял сред почиващите в "Албена" - около 20 на сто. При гостите от Русия е постигнат ръст от 6 на сто, макар че през юли и август имаше още много желаещи да резервират почивка, но базата беше заета, коментира Страшилова.

Увеличение от 10 на сто бележат румънските туристи, а около 6 на сто - летовниците от Скандинавия, като най-значимо е присъствието на норвежците, каза Страшилова.

През септември цените за почивка в курорта ще паднат с 20-25%. Пакетът "Всичко в цената" за човек на ден ще струва между 47 и 60 лева, посочи Страшилова.

(БТА)

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mitkopom
преди 12 години
Туризмът - една от малкото работещи индустрии в България генериращи продукт с висока добавена стойност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още