IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„България Ер“ превозва руски туристи на „Алма тур“ чрез трети фирми

Авиокомпанията вече е предприела действия за събиране на вземанията си от туроператора по съдебен път

15:10 | 13.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
„България Ер“ превозва руски туристи на „Алма тур“ чрез трети фирми

Националният авиопревозвач „България Ер“ продължава да превозва руските туристи на туроператора „Алма тур“, съобщиха за Investor.bg от авиокомпанията. Условието за плащането е то да става не пряко, а чрез по-малки туроператорски фирми, които до момента са били подизпълнители на „Алма тур“.

„Имайки предвид задължението на „Алма тур“ към „България Ер“, което е в размер над 3,6 млн. евро, категорично не можем да предоставяме авиоуслуги на нейните клиенти“, заявиха от авиокомпанията.

От авиопревозвача обясняват, че в случай на „безвъзмездно финансиране“ на дейността на „Алма тур“ от страна на "България Ер" при така създалата се ситуация авиокомпанията не може да подложи на риск изпълнението на останалите си редовни и чартърни полети не само до Руската Федерация, но и по други дестинации, по които лети.

По повод натрупания дълг от над 3,6 милиона евро авиокомпания "България Ер" заявява, че "събирането на това вземане е въпрос на вече предприети правни действия, като окончателното  решение ще се вземе от съда".

От „България Ер“ посочват, че са назначени като въздушен превозвач съгласно междуправителствена спогодба между Република България и Руската Федерация, изпълняваща до 28 сезонни редовни полета от Варна и Бургас до Москва и 7 полета до Санкт Петербург.

Към момента авиокомпанията продължава да изпълнява 18 редовни полета от двата български градове до Москва и Санкт Петербург и това ще продължи до края на лятното разписание за 2011 г.

От „България Ер„ обявиха още, че имат сериозни притеснения по повод допълнително постъпилата информация за "съществуващи проблеми с обслужването на кредити на „Алма тур“ към български банки за летния сезон, в които влизат кредит в размер на 8 милиона долара за финансиране на авиационна дейност и кредит от 18 милиона евро за хотелска дейност“.

Investor.bg потърси мнението на "Алма тур" по повод цитираните задължения към авиопревозвача и банките, но въпреки обещанието до момента на публикуване на статията коментар от туроператора не е получен.

България Ер е част от икономическата група на Химимпорт АД.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
mirovalkov
преди 12 години
Положението на Алма тур никак не е добре. Те не дължат пари само на България Ер, дължат пари на почти всички с които работят- хотели и т.н.На нашият хотел дължат пари още от миналата година. Те просто са си такива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още