IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 4S - по-бърз и с по-мощна камера

Дебютът на устройството е и първото изпитание пред новия главен изпълнителен директор на Apple Тим Кук

22:20 | 04.10.11 г.
<p>
	Маркетинговият директор на Apple Филип Шилер по време на представянето на iPhone 4S. Снимка: Ройтрес</p>

Маркетинговият директор на Apple Филип Шилер по време на представянето на iPhone 4S. Снимка: Ройтрес

Първият продукт на Apple, който дебютира след оттеглянето на Стийв Джобс, е iPhone 4S – устройство със седем пъти по-бърз процесор в сравнение с неговия предшественик и 60% по-мощна камера, поддържаща и HD видео.

Днес на пресконференция в централата на компанията в Купертино, щата Калифорния, беше представена модификацията на най-продавания продукт на Ябълката. Това е и първият тест за новия главен изпълнителен директор на Apple Тим Кук, който ще трябва да докаже способностите си в изключително конкурентна среда, пише Bloomberg.

iPhone остава най-популярният смартфон в света, но мобилната операционна система Android на Google е най-широко използвана, като се има предвид, че под нея работят устройствата на преките конкуренти на Ябълката – Samsung и НТС, отбелязва агенцията.

Външният дизайн на устройството не се различава съществено от този на предшественика му, отбелязва MarketWatch.

iPhone 4S ще се появи първо в AT&T и Verizon в САЩ. До края на годината устройството ще се продава в 70 държави по света. Според MarketWatch цената на стария вече iPhone 4 ще падне до 99 долара, но при сключването на двугодишен договор. Осем гигабайтовите версии на iPhone 3GS пък ще се предлагат безплатно при изпълнено аналогично условие.

Потребителите на “умни телефони” под операционната система iOS ще могат да изтеглят новата й версия на 12 октомври, стана ясно още на пресконференцията.

Apple демонстрира редица софтуерни нововъведения в новата операционна система. Едно от тях е интеграцията с Twitter. Решението позволява по-бързо постване в социалната мрежа.

Последна актуализация: 21:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още