IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Булгартабак холдинг са прехвърлени на БТ Инвест ГмбХ без посредник

По изключение сделката не е регистрирана на БФБ-София, а е станала чрез нареждане от агенцията за приватизация към централния депозитар, научи Investor.bg

14:00 | 17.10.11 г.
Акциите на Булгартабак холдинг са прехвърлени на БТ Инвест ГмбХ без посредник

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) е прехвърлила на "БТ Инвест ГмбХ", Австрия 5 881 380 броя акции, представляващи 79,83% от капитала на "Булгартабак холдинг" АД, съобщиха от институцията.

Сделката не е регистрирана на "БФБ-София". Сключена е в петък без участието на инвестиционен посредник, каквато е обичайната практика, а прехвърлянето е станало чрез нареждане от агенцията към Централния депозитар, научи Investor.bg.

Извънборсовото прехвърляне при приватизационна сделка не води до задължение от страна на купувача да отправи търгово предложение към останалите акционери.

Така "БТ Инвест ГмбХ" ще може да гласува на предстоящото на 1 ноември 2011 г. общо събрание, на което ще се вземат решения за промени в Съвета на директорите.

Прехвърлянето на акциите се е извършило, след като купувачът е превел остатъка от 80% от покупната цена по сметка на АПСК. Това е било последното условие, предхождащо окончателното приключване на сделката.

Цената по договора беше 100,1 млн. евро и се заплащаше по следния начин – 20% в деня на подписване на приватизационния договор, а останалата част от 80% преди приключването, напомнят от институцията.

Финансовите постъпления от приватизацията на "Булгартабах холдинг" АД ще влязат в централния бюджет, където по закон ще бъдат разпределени изцяло в полза на Сребърния фонд, съобщават още от агенцията за приватизация.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още