IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестбанк гласува увеличението на капитала, поискано от БНБ

Общото събрание е приело и промени в Надзорния съвет, като в него влизат одобрените от БНБ Миглена Тачева и Румяна Рахнева

17:41 | 19.10.11 г. 1
Инвестбанк гласува увеличението на капитала, поискано от БНБ

Общото събрание на акционерите на Инвестбанк АД е гласувало за увеличение на капитала на банката с 50 млн. лв. до 170 млн. лв., съобщиха от трезора. Решението е по искане на БНБ.

"Във връзка с глобално усложнената финансова и икономическа среда, регулаторите по цял свят поставят изисквания пред банките да увеличават капиталите си като допълнителна гаранции", заявиха от Инвестбанк.

Не се съобщава кой ще запише новите акции, като до редакционното приключване на статията отговор на този въпрос не беше получен.

"Инвестбанк АД неколкократно увеличи капитала си през последните години. Поредното увеличение ще даде възможност за по-нататъшно разширяване на дейността на банката в полза на нейните корпоративни и индивидуални клиенти", заявяват от банката.

Общото събрание е приело и промени в състава на Надзорния съвет, като в него влизат одобрените от БНБ Миглена Тачева и Румяна Рахнева.

Миглена Тачева е магистър по право. От 2001 до 2005 г. е заместник-министър на правосъдието, а от 2007 до 2009 г. е Министър на правосъдието на Република България. Има дългогодишен опит като съдия-изпълнител и съдия. Била е член на Съвета на директорите на Русалка АД и председател на Съвета на директорите на Слънчев бряг АД, като понастоящем е изпълнителен директор на Феста Холдинг АД.

Румяна Рахнева е магистър по право и магистър по международни икономически отношения. Като юрист и икономист има дългогодишен опит в банковата сфера и корпоративното право и управление. Работила е на ръководни позиции в Министерство на финансите, Комитета по туризма, Райфайзенбанк България, БНП Париба С.А.- клон София.

Инвестбанк отчете 6,77 млн. лв. загуба за първото полугодие на 2011 г., като активите й към 30 юни 2011 г. са 1,26 млрд. лв. На БФБ-София се търгуват облигации, издадени от банката.

Свързани компании:

ТБ Инвестбанк АД - облигации четвърта емисия(9GQC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Vinagi Gol
преди 12 години
това с усложнената финансова и икономическа среда го разбрах, но не ми стана ясно, кое по-точно налага увеличението капитала на Банката /още повече от къде ще дойде/ от високите лихви по депозитите или от влошения кредитен портфейл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още