IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adobe съкращава 750 служители

Оптимизацията на компанията ще натовари текущото четвърто тримесечие с до 78 млн. долара

16:18 | 09.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Adobe съкращава 750 служители

Софтуерната компания Adobe Systems, известна най-вече с продуктите си Photoshop и Acrobat, както и с Flash и Shockwave, използвани в много игри и интернет приложения, съобщи, че съкращава около 750 работни места по цял свят, предаде Ройтерс.

Това съответства на 7,5% от общо 10 000 служители на компанията и ще засегнат преди всичко поделенията на компанията в Северна Америка и Европа. 

Оптимизацията ще помогне на софтуерния концерн да заздрави позициите си в областите Digital Media и Digital Marketing.

„Adobe ще инвестира интензивно в двете области“, пише в прессъобщение на компанията. Подробности за хода на Adobe ще бъдат разкрити съвсем скоро по време на обявяването на финансовите резултати за последното тримесечие.

Според изпълнителният вицепрезидент и главен финансов директор Марк Гарет съкращенията и останалите разходи по преструктуриране на компанията ще натоварят текущото четвърто тримесечие (до 2-и декември) с до 78 млн. долара.

Като следствие от това Adobe понижи очакванията си за печалба на акция от 0,41 - 0,50 долара до 0,30 - 0,38 долара на акция. Приходите, както бе обявено през септември, се очаква да се покачат до 1,125 млрд. долара.

Това е втората голяма вълна от съкращения за Adobe през последните години. През 2009 г. компанията съкрати 680 работни места по цял свят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още