IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпусна допълнително 7,2 млн. лв. за субсидирана заетост

Средствата ще осигурят временна работа на 5000 безработни

13:36 | 23.04.14 г.
Кабинетът отпусна допълнително 7,2 млн. лв. за субсидирана заетост

Кабинетът отпусна допълнително 7,2 млн. лв. за осигуряване на субсидирана заетост. Правителството одобри извънредните разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 година, съобщават от правителствената пресслужба.

Средствата ще бъдат насочени към осигуряване на субсидирана заетост през тази година по Националния план за действие по заетостта.

От тях ще се възползват 5000 безработни от групите в неравностойно положение на пазара на труда, включително и хора на социално подпомагане, продължително безработни и др. Те ще бъдат включени за срок от 6 месеца при четиричасов работен ден в дейности, свързани с ремонт и поддръжка на извънселищна второкласна и третокласна пътна мрежа, поддържане на гробищни паркове, на общински градини и паркове, охрана на общински сгради и училища.

Работодатели по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост” са общинските администрации.

Бюджетът по програмата е увеличен, за да се намали рискът от изпадане в бедност на лица от уязвими групи на трудовия пазар, особено в регионите с високо равнище на безработица, уточняват от пресцентъра.

В началото на годината директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов обясни, че агенцията отпуска по-малко субсидирани работни места тази година, но за разлика от миналата те се компенсират от повечето обявени вакантни места от реалния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още