IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът обсъжда отпускането на средства за местата за лишаване от свобода

Очаква се да бъде одобрена българската позиция за предстоящото извънредно заседание на Съвета на ЕС по земеделие

09:30 | 03.09.14 г.
Кабинетът обсъжда отпускането на средства за местата за лишаване от свобода

На днешното заседание на правителството се очаква кабинетът да осигури 8 млн. лв. за гарантиране на нормалното функциониране на местата за лишаване от свобода и на близо 1,9 млн. лв. за ликвидиране на болестта „син език“.

В дневния ред е включено и одобряването на допълнителни трансфери по бюджетите на общини за изплащане на стипендии на ученици с изявени дарби, съобщиха от пресслужбата на МС.

Предстои правителството да одобри българската позиция за предстоящото извънредно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство. Срещата е посветена на мерките, които следва да бъдат предприети в резултат на руското ембарго за внос на селскостопански продукти от ЕС.

Министрите ще предложат на президента доброволци и служители на МВР да получат държавна награда за действията им при наводнението в Мизия в началото н август.

Очаква се вицепремиерът Йордан Христосков да бъде определен за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет.

Ще бъдат разгледани и предложенията на председателя на НСИ за негови заместници, както и предложение до президента посланикът ни в Италия да стане представител на България и в Малта, със седалище в Рим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още