IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплатени са над 540 хил. лв. за инвестиции в рибарския сектор

Средствата са разпределени между две местни рибарски групи и стопанство за пъстърва

11:38 | 24.04.15 г.
Изплатени са над 540 хил. лв. за инвестиции в рибарския сектор

Три проекта по Оперативна програма „Рибарство” 2007-2013 г. са получили над 540 хил. лв. субсидии от Разплащателна агенция, съобщи Държавен фонд „Земеделие“. 

Един от проектите е за производствени инвестиции в ново стопанство за речна пъстърва с 12 басейна. То е изградено в село Баня, Община Разлог. Проектът е по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” по програмата.

Инвестицията е осъществена на два етапа, като настоящото плащане е окончателно и е на стойност 148 155 лв. Безвъзмездната помощ от Европейския фонд за „Рибарство” е до 60% от размера на одобрените инвестиционни разходи, като от тях 75% са европейски средства и 25% е националното доплащане.

Разплащателна агенция преведе и субсидии от 392 хил. лв. на две Местни инициативни рибарски групи (МИРГ). Проектите им са свързани с повишаване на привлекателността на територията на рибарската област в район Шабла-Каварна-Балчик, както и с изграждане на амфитеатър, детски кът, алейна мрежа и места за отдих в лесопарк „Света Марина“ в район Приморско-Созопол-Царево. Проектите са по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области”, а безвъзмездната финансова помощ по тях е 100% от одобрената субсидия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още