IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 1 декември

07:42 | 01.12.15 г.
Преглед на печата за 1 декември

БДЖ продава имоти, вагони и автомобили
В. Стандарт

"Холдинг БДЖ" ще пусне за продажба до средата на декември 1300 товарни вагона чрез "Българска банка за развитие", научи "Стандарт". Вагоните са заложени по Втория облигационен заем по реда на Закона за особените залози. До месец и самият холдинг ще обяви за продажба други 1100 вагона, както и локомотиви за скрап. Наскоро БДЖ обяви за продажба и 69 камиони, трактори и леки автомобили БМВ, Ауди, Мазда, Форд и ВАЗ. Обсъжда се и продажбата на имоти, които също трябва да бъдат обявени преди Коледа. Сред тях е сградата на транспортна полиция на бул. "Княгиня Мария Луиза" в София, от която униформените вече се изнасят. Ще се продават и някои от почивните станции, като тези в Банкя, Хисаря и в местността Фичоза край Варна, както и един пансион в центъра на Велико Търново.

КФН не казва кои са желаещите да пишат методологията за стрес тестовете
В. Капитал Daily

Пет дни след отварянето на офертите на компаниите, желаещи да изготвят методология за проверка на активите и балансите, както и за стрес тестове на пенсионни дружества и застрахователи, Комисията за финансов надзор (КФН) не дава информация колко и кои са участниците в публичния конкурс. За него беше обявена обществена поръчка, а държавата отпусна целево 2 млн. лв., с които да се платят услугите на избрания изпълнител. От миналия четвъртък, когато "Капитал" изпрати въпроси до регулатора, до понеделник оттам не дават информация. За сравнение - Българската народна банка (БНБ), която подготвя същата процедура в банковия сектор, предостави подробни данни в хода на конкурса, включително за оценката на двамата допуснати кандидати, както и основни параметри от офертите им.

Четири извода от обсъждането на бюджета на София за 2016г.
В. Капитал Daily

В понеделник сутрин Столична община в лицето на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов се изправи срещу гражданите по темата за бюджета за догодина. Миналата седмица стана ясно, че финансите на столицата ще се свият с 20% през следващата година. Гражданите получиха четири дни, в които са се запознаят с документа и да дадат мнението си по него. Въпреки традиционния за всяко обществено обсъждане хаос, от срещата научихме някои важни неща за развитието на столицата през 2016г.

Борисов изненадващо допусна ремонт на МиГ-29 и в България
В. Сега

Премиерът Бойко Борисов изненадващо допусна възможността прословутият ремонт на изтребителите МиГ-29 да се случи в Пловдив. Той обясни, че е "пратил вицепремиера Томислав Дончев на оглед във военния завод в Пловдив, за да се види дали там не може да се направи ремонтът". Това става три дни след като парламентът ратифицира договора с Полша, а Русия заплаши със съдебни дела, тъй като Варшава не разполагала с лиценз да го прави. Полша обаче обясни, че няма никакви правни проблеми, защото ще работи по собствена документация.

Общината иска да събира пари от катастрофи
В. Новинар

Работим по въпроса пари от щети и катастрофи да се събират в общината. Това съобщи зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов по време на публично обсъждане на проекта за бюджет на Столичната община за догодина. Барбалов уточни, че приходи от пътнотранспортни произшествия в момента постъпват в перото за глоби и санкции. "Работим по създадена организация, за да може тези средства да постъпват в общината. Когато имаме такива пари, ще може да се говори как те да бъдат използвани, логично е да отидат за подобряване на безопасността на пътищата", изтъкна зам.-кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още