IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канят трейдърите на безплатен семинар

КФН и НАП ще отговорят на въпросите на българските търговци как са защитени правата им

17:45 | 28.09.16 г.
Канят трейдърите на безплатен семинар

Асоциацията на трейдърите в България кани всички български трейдъри на безплатен семинар, организиран съвместно с Комисията за финансов надзор и Националната агенция по приходите.

Почти всички български трейдъри не са запознати с правата си. Това са изводите от допитване сред гилдията, което е направено след среща на търговците на финансовите пазари с КФН и браншовата асоциация.

От анкетата става ясно, че участниците в търговията с ценни книжа, валута, облигации и акции, не са наясно как са гарантирани техните пари, какви права имат при взаимоотношенията си с брокерите, какво да направят, когато тези права са нарушени.

Затова трейдърите търсят отговор на много въпроси, свързани с данъците върху приходи от търговия – кое, кога и с колко подлежи на облагане.

От Асоциацията на трейдърите се надяват да получат отговори директно от компетентните държавни органи.

Специалисти от КФН и НАП са съгласни да отговорят на поставените въпроси и за целта се прави първия по рода си подобен семинар в България.

Програмата на безплатния семинар предвижда три панела по 45 минути всеки.

Поканата е към всички трейдъри, които искат да получат информация по всички въпроси, които ги вълнуват.

„Тъй като семинарът се провежда в работен ден е възможно някои колеги да не успеят да присъстват. Затова, ако имате въпрос, на който искате отговор, изпратете го до office@atb.bg и ние ще го препратим към съответната страна“, предлагат от АТБ.

Семинарът ще се проведе на 13 октомври (четвъртък) от 14:00 до 17:00 часа в сградата на КФН, намираща се в София на ул. “Будапеща” 16.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още