IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Братя Диневи строят курортен комплекс в Румъния

Проектът се осъществява в партньорство с румънска строителна фирма и ще включва 70 апартамента

15:52 | 19.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Братя Диневи строят курортен комплекс в Румъния

Строителните предприемачи "Диневи и Сие" започнаха изграждането на курортен комплекс "Свети Влас" в румънския черноморски курорт Мамая, съобщиха от фирмата. Проектът се осъществява в партньорство с румънската строителна компания Vinid Construction, собственост на Кристиян Попеску.

Комплексът, който ще бъде завършен в началото на 2007 г., ще включва 70 апартамента с големина между 150 и 200 кв.м. Някои от тях вече са закупени "на зелено" главно от британски граждани, но има интерес и от българска страна. Мамая се намира северно от Констанца на разстояние около 50 км от българската граница и на час и половина път от Варна.

Това е най-голямата българска инвестиция в Румъния и първата такава в туристическия сектор на държавата от страна на българска компания.

Това е и първият комплекс от такъв тип в Румъния, където все още има много държавни хотели. Апартаментите в "Свети Влас", който се намира на 50 м от морския бряг са предназначени изцяло за продан.  

По-рано тази година "Диневи и Сие" съобщиха, че планират инвестиции и в други държави. От 2007 г. е запланувано изграждането на комплекс на Охридското езеро в Македония.

Компанията е създадена преди 16 години и през този период е построила повече от 20 семейни хотела и толкова жилищни комплекса.

Миналата седмица тя получи награда в конкурса „Сграда на годината" за принос в създаването и развитието на българския пазар на ваканционни селища. „Диневи” първи въведоха строителството на ваканционни селища от затворен тип и държат лидерското място в тази област. Първи наложиха и услугата “пропърти мениджмънт” – отдаване под наем и управление на купените от техните клиенти апартаменти. Компанията има офиси в Мюнхен, Москва, Лондон, Дъблин, Будапеща и Киев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още