IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orchid ще строи първия комплекс от затворен тип във Варна

Първият етап от проекта предвижда строителството на жилищната част, като инвестицията в нея е 15 млн. евро

14:04 | 26.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Жилищната част на комплекса ще бъде готова до година и половина. Илюстрация: Orchid
Жилищната част на комплекса ще бъде готова до година и половина. Илюстрация: Orchid

Orchid Developments Group направи тази седмица първата копка на жилищния комплекс Orchid Hills Varna, който по данни на компанията ще бъде най-големият подобен обект в града, съобщиха за Investor.bg от Orchid Developments.

Комплексът ще бъде изграден на два етапа в квартал „Възраждане“, като първият от тях предвижда строителството на жилищната част, която ще включва около 800 апартамента. Инвестицията в нея е 15 млн. евро.

Вторият етап предвижда да бъде изграден бизнес център, търговски и развлекателни обекти. Целият комплекс е планиран да бъде завършен в рамките на четири години.

По време на първата копка в понеделник в основите на комплекса беше положена специална капсула с послание към поколенията с броеве от варненски вестници и други материали за нашето време.

По думите на Олга Рашева, мениджър офис продажби, това ще бъде първият комплекс от затворен тип във Варна.

Жилищната част е с площ от 40 545 кв. м. Тя включва 22 блока всеки с по 6 етажа, като комплексът ще има подземни, приземни и открити гаражи. Автомобили няма да имат достъп до вътрешността му, където ще има паркове и зелени площи.

Строителството ще започне със строежа на първите 7 блока, които ще бъдат завършени за година и половина. Средната цена на апартаментите е 500 евро на кв. м, като първите продажби вече са осъществени. В момента тече и промоция от 5% отстъпка.

"В комплекса купуват апартаменти предимно българи от региона", каза Рашева. "Комплексът е разположението в квартал, към който проявява интерес средностатистическият българин. Има интерес за закупуване както от клиенти, които планират да живеят в апартаментите, така и от такива, които ги купуват с цел отдаване под наем."

Orchid Hills Varna е поредният проект на компанията, която инвестира предимно в жилищни, офис сгради и в обекти със смесено предназначение в София и Варна. Досега тя е инвестирала над 100 млн. в различни проекти в България.

В средата на миналата година компанията привлече 20 млн. паунда чрез листване на Лондонската борса. През май тази година Orchid увеличи капитала си с 25 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още