IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фикосота Синтез придоби мажоритарен дял от фабрика в Украйна

Българската компания ще инвестира близо 12 млн. долара в разширяване на производствената база и разработка на нови продукти

11:26 | 10.01.08 г.
Фикосота Синтез придоби мажоритарен дял от фабрика в Украйна
Фикосота Синтез придоби мажоритарен дял от фабриката за бързооборотни стоки „Оникс” в Украйна, съобщиха от компанията.

Стойността на сделката е част от тригодишен инвестиционен план в размер на 12 млн. долара, който Фикосота Синтез планира да реализира в Украйна. Инвестициите ще включват нов завод за прахове за пране, разширяване на производствената база и разработка на нови продукти. Плановете си за инвестиции в Украйна от компанията разкриха през юли миналата година.

Понастоящем Фикосота Синтез внася част от продукцията, предназначена за украинския пазар, от България, но планира с откриването на нов завод да задоволи изцяло нуждите на украинския пазар. „Оникс” произвежда препарати за почистване (предимно белина и препарати за миене на съдове).
 
По данни на компанията Фикосота Синтез държи приблизително 40% от пазара на детергенти в България. Компанията оперира вече в десет страни от Югоизточна Европа.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още