IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикадили отвори първия си франчайз магазин

Супермаркетът е и първият обект на веригата в Габрово

12:45 | 29.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пикадили отвори първия си франчайз магазин

Веригата хипермаркети Пикадили отвори първия си магазин по модела на франчайзинг.

Супермаркетът е и първият обект на веригата в Габрово. Той се намира в Мол Габрово, разположен е на 1 500 кв. м и ще предлага над 15 000 артикула – хранителни и нехранителни стоки, съобщават от компанията. Той ще осигурява 49 работни места.

Фирмата франчайзополучател е “Демарк Габрово” ООД. Справка в електронния регистър „Апис“ показва, че един от собствениците на компанията е Веселин Станчев, който е също управител и на Мол Габрово ООД. Друг от акционерите е Алекси Попов, който същевременно е член на Съвета на директорите на публичното дружество Пи Ар Си АДСИЦ.

Управлението на Пикадили Габрово ще се извършва от франчайзополучателя, а зареждането и определянето на асортимента - от Пикадили.

Търговската верига планира да развива на франчайзинг и новосъздадения си бранд "Пикадили експрес" - малки квартални магазини от типа “corner shops”. Компанията смята да изгради над 50 обекта в София, които ще развива сама, както и допълнителен брой обекти, които ще работят на франчайзинг.

Наскоро Пикадили направи и първа копка на първия си хипермаркет от веригата за икономично пазаруване "Темпо", който ще бъде разположен в търговския парк "Средец" за Централна гара в София. Обектът се очаква да бъде открит в края на годината.

В средата на март компанията отвори и свой магазин в столичния мол Serdika Center.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още