IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Pro.bg финализира сделката за bTV

CME получава bTV, bTV Cinema и bTV Comedy, както и мажоритарен дял в Радиокомпания Си.Джей

12:13 | 20.04.10 г.
Собственикът на Pro.bg финализира сделката за bTV

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) финализира днес анонсираната по-рано сделка за придобиване на медийната група на bTV от News Corporation, съобщиха от CME.

Сделката включва телевизионния канал bTV, кабелните bTV Cinema и bTV Comedy, както и 74-процентовия дял на News Corporation в Радиокомпания Си.Джей, която управлява няколко радиостанции у нас.

Придобиването получи разрешението на Комисията за защита на конкуренцията по-рано този месец.

Стойността на сделката възлиза на 400 млн. долара, както и заплащането на 13 млн. долара оборотен капитал.

„Придобиването на групата на bTV е важно събитие за СМЕ. Ние затвърждаваме развитието си като вертикално интегрирана медийна и развлекателна компания основно в Централна и Източна Европа. Нашият регион е един от най-динамичните в света и очакваме бързо да възвърнем темпа си на растеж в момента, в който пазарът се възстанови”, коментира Адриан Сърбу, президент и главен изпълнителен директор на СМЕ.

СМЕ развива дейност в сферата на телевизионното разпространение, интернет и телевизионно съдържание и оперира в 6 държави от Централна и Източна Европа. У нас е собственик също на Pro.bg и Ring.bg. Групата има телевизионни канали също в Хърватска, Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Акциите й се търгуват на NASDAQ и на фондовата борса в Прага.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още