IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съкращенията във ВМЗ-Сопот започват в средата на март

Ясни са длъжностите, които подлежат на съкращения, но не и имената на хората, които ще бъдат освободени

13:06 | 04.03.13 г. 1
Съкращенията във ВМЗ-Сопот започват в средата на март

Очаква се съкращенията във ВМЗ-Сопот да започнат в средата на март. Все още не са готови списъците с имената на хората, които ще бъдат съкратени, съобщи Иванка Иванова от КНСБ, цитирана от агенция „Фокус“.

Тя уточни обаче, че в момента се прави подбор и вече са ясни длъжностите, които подлежат на съкращения.

По повод на проведената миналата седмица трудова борса Иванова каза, че има голям интерес към работодателите, предлагащи заетост там. По нейни думи вече има и хора, които са приели работа.

Иванова посочи, че предложенията за заетост на общините не са сред предпочитаните работни места, тъй като това е нискоквалифициран труд.

Около 450 оръжейници са напуснали завода от началото на годината досега по различни причини, каза още Иванка Иванова. Една част от тях са по чл. 331, или така нареченото доброволно напускане, други – заради неизплатени заплати, трети са се пенсионирали.

По първоначални данни се предвижда от завода да бъдат освободени 600 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
tonitov
преди 11 години
Държавно пък не върви и ще бъде приватизирано, а ще национализираме приватизираните ЕРП-та. И двете са монополисти. Всичко е за политически пристрастените от наглите им партии големи маскари популисти с цел парламента на всяка цена и за воалиране и отлагане на изхода от истинската причина, че държавата и народа са им последна грижа..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още